Kampagne

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historie

RESEN KFUM - eller rettere Resen KFUM & K's Idrætsafdeling blev officielt oprettet i 1946. Før den tid blev der også spillet håndbold i Resen, men ikke organiseret i en egentlig klub. På dette tidspunkt var der et meget stort sammenfald af medlemmer i det civile KFUM & K og i Idrætsafdelingen, så det kan meget vel tænkes, at man i den civile afdeling på et tidspunkt supplerede bibeltimerne med noget boldspil.
 

Foreningen blev tilsluttet KFUMs Idtrætsforbund i Danmark, og de første mange år blev alle aktiviteterne kun udøvet i form af sommerhåndbold i KFUMs turneringer.
 

Efter nogle stille år i starten fik foreningen for alvor fodfæste i 60'erne og 70'erne, hvor netop de store stævner som afsluttede turneringerne, havde stor betydning for at skærpe den lokale håndboldinteresse. På disse søndage, hvor de store turneringer blev afholdt, drog mange familier med venner, naboer, bedsteforældre o.l. afsted med klapstole og madkurve rundt i det ganske land for at følge sine lokale 'helte'. Ved forbundsmesterskabet i Slagelse i 1968 vandt man det første mesterskab (serie 2 herrer), og i årene efter blev der hentet mange KFUM trofæer hjem såvel hos senior som ungdomsholdene.
 

I 1966 besluttede man at tilmelde hold i Jysk Håndbold Forbunds turneringer - dog kun med et enkelt hold det første år. Det var også på det tidspunkt, hvor håndboldspillet ændrede sig fra at være en sommeraktivitet (udendørs) til at blive en sport man kunne dyrke hele året.
 

I 1967 blev Struer-hallen bygget, og her var man så priviligeret, at man fik mulighed for også at kunne træne indendørs. Resen KFUM fik én ugentligt time - som man måtte dele med Ølby KFUM. Det blev til mere efterhånden som foreningen voksede og Struer-hallen var en udmærket hjemmebane indtil Toftum hallen blev bygget i 1976.
 

Resen KFUM flyttede herefter alle aktiviteter til Toftum hallen, som siden da har været meget central for foreningens virke, og hvor man nu også har klublokale. Samtidig har foreningen også hjemmebane og træningstider i Bremdal Aktivitetscenter.
 

I begyndelsen af 70'erne, hvor der endnu var god gang i de udendørs turneringer, byggede man klubhuset på Resen Stadion, hvilket blev finansieret efter krone til krone-princippet (altså at kommunen betalte ligeså meget som man selv indskød). Mange frivillige gjorde et stort stykke arbejde og stedet har haft stor betydning for foreningens udvikling. Efterhånden som sommerhåndbolden gik af mode blev klubhuset overflødig, hvorfor den blev afhændet sidst i 90'erne.
 

I begyndelsen af 90'erne havde foreningen sin (hidtil) højst rangerende hold - nemlig 3. division for herrer, og dameholdet har i en periode omkring årtusindskiftet spillet i Danmarksserien.
 

Undervejs i Resen KFUMs historie er det blevet til flere Jyske mesterskaber til både senior og ungdomshold inden for Jysk Håndbold Forbunds turneringer - det første i 1978.