Generelt om klubben
RESEN KFUM – eller rettere Resen KFUM & K’s Idrætsafdeling blev officielt oprettet i 1946. Undervejs i Resen KFUMs historie er det blevet til flere Jyske mesterskaber til både senior og ungdomshold inden for Jysk Håndbold Forbunds turneringer – det første i 1978. Læs mere længere nede på siden.
Samarbejdsklub
Klubbens historie og Fair-play
RESEN KFUM – eller rettere Resen KFUM & K’s Idrætsafdeling blev officielt oprettet i 1946. Før den tid blev der også spillet håndbold i Resen, men ikke organiseret i en egentlig klub. På dette tidspunkt var der et meget stort sammenfald af medlemmer i det civile KFUM & K og i Idrætsafdelingen, så det kan meget vel tænkes, at man i den civile afdeling på et tidspunkt supplerede bibeltimerne med noget boldspil.
Foreningen blev tilsluttet KFUMs Idtrætsforbund i Danmark, og de første mange år blev alle aktiviteterne kun udøvet i form af sommerhåndbold i KFUMs turneringer.
Efter nogle stille år i starten fik foreningen for alvor fodfæste i 60’erne og 70’erne, hvor netop de store stævner som afsluttede turneringerne, havde stor betydning for at skærpe den lokale håndboldinteresse. På disse søndage, hvor de store turneringer blev afholdt, drog mange familier med venner, naboer, bedsteforældre o.l. afsted med klapstole og madkurve rundt i det ganske land for at følge sine lokale ‘helte’. Ved forbundsmesterskabet i Slagelse i 1968 vandt man det første mesterskab (serie 2 herrer), og i årene efter blev der hentet mange KFUM trofæer hjem såvel hos senior som ungdomsholdene.
I 1966 besluttede man at tilmelde hold i Jysk Håndbold Forbunds turneringer – dog kun med et enkelt hold det første år. Det var også på det tidspunkt, hvor håndboldspillet ændrede sig fra at være en sommeraktivitet (udendørs) til at blive en sport man kunne dyrke hele året.
I 1967 blev Struer-hallen bygget, og her var man så priviligeret, at man fik mulighed for også at kunne træne indendørs. Resen KFUM fik én ugentligt time – som man måtte dele med Ølby KFUM. Det blev til mere, efterhånden som foreningen voksede, og Struer-hallen var en udmærket hjemmebane indtil Toftum hallen blev bygget i 1976.
Resen KFUM flyttede herefter alle aktiviteter til Toftum hallen, som siden da har været meget central for foreningens virke, og hvor man nu også har klublokale. Samtidig har foreningen også hjemmebane og træningstider i Bremdal Aktivitetscenter.
I begyndelsen af 70’erne, hvor der endnu var god gang i de udendørs turneringer, byggede man klubhuset på Resen Stadion, hvilket blev finansieret efter krone-til-krone-princippet (altså at kommunen betalte ligeså meget som man selv indskød). Mange frivillige gjorde et stort stykke arbejde og stedet har haft stor betydning for foreningens udvikling. Efterhånden som sommerhåndbolden gik af mode, blev klubhuset overflødig, hvorfor den blev afhændet sidst i 90’erne.
I begyndelsen af 90’erne havde foreningen sin (hidtil) højst rangerende hold – nemlig 3. division for herrer, og dameholdet har i en periode omkring årtusindskiftet spillet i Danmarksserien.
Undervejs i Resen KFUMs historie er det blevet til flere Jyske mesterskaber til både senior og ungdomshold inden for Jysk Håndbold Forbunds turneringer – det første i 1978.
Resen KFUM Håndbold op støtter omkring DHF og JHF’s initiativ omkring Fair play på og udenfor banen.
Håndboldklubben støtter op omkring de 10 bud, som er gældende for både spillerne, trænerne og ikke mindst forældrene. Klubben ser gerne, at alle vil støtte op omkring Fairplay.
Her er de ti bud, som vi håber at alle vil tage del i til vores hjemmestævner fremover, og det er ti bud som vi prioriterer højt i Resen KFUM:
Spil Fair
Værdier
Respekt
Kend dit spil
Fortæl den gode historie
Vind, men accepter nederlaget
Vær ambassadør
Ærligt spil
Hjælp hinanden
Brug bolden
I form af det nye tiltag Fairplay vil vi fremover bestræbe os på, at der til alle hjemmestævner er en stævneleder, så alle kampe kan blive afviklet i god ånd og indenfor fairplay budene:
Udbrud fra tilskuere hører med omkring kampene, men alle har en moralsk forpligtigelse til, at kampene afvikles på en positiv måde.
Ingen personlige angreb, hverken til spillere, dommere eller trænere.
Sæt fokus på spillet frem for resultatet.
Positive tilråb, skal foregå til hele holdet og ikke kun til en enkelt spiller.
Respekter trænerens dispositioner. Lad træneren styre holdet, selvom du mener, at du har et bedre overblik.
God Kamp!
Sportslige Hilsner
Resen KFUM Håndbold